Acasă la „duhovnicul neamului”Florina Steliana Vasilescu 20.10.2016
“Rugăciunea este a privi cu seninul dureros al inimii tâlcul umbrit în Psaltire și deslușit în Evanghelie” (Părintele Justin Pârvu)
“Rugăciunea este a privi cu seninul dureros al inimii tâlcul umbrit în Psaltire și deslușit în Evanghelie” (Părintele Justin Pârvu)
În urmă cu doi ani Marea Britanie aproba modificarea anumitor legi, pentru a permite clinicilor de fertilitate să deruleze o nouă procedură de fertilizare in vitro, care va rezulta în nașterea primilor copii cu ADN din trei surse. Doctorii din SUA au fost însă cei care au făcut primii pasul definitiv și au adus pe lume cel dintâi copil născut din trei părinţi. Este vorba despre un copil dintr-o familie iordaniană, care a avut mari probleme în trecut cu sindromul Leigh, extrem de rar și nu are tratament curativ. În cazul de față, echipa de medici americani, care a desfășurat procedura în Mexic, unde nu există legi prohibitive în acest domeniu, a optat pentru o metodă prin care se ia nucleul de la ovulul mamei și se inserează în ovulul donat, care, în prealabil, a fost curățat de tot conținutul său, în afară de mitocondrii. Ovulul rezultat, care conține ADN nuclear de la o femeie și ADN mitocondrial de la altă femeie, este apoi fertilizat cu sperma tatălui. Astfel, ia naștere un copil care are ADN donat (mitocondrial) în procent de 0,1% și care moștenește tot codul genetic pentru aspecte precum culoarea părului sau a ochilor de la cei doi părinți.
În toamnă, anotimpul prin excelenţă al nostalgiei, simţim că devenim capabili să auzim cum tainic curge lumina lângă castanele de culoarea ochilor din icoane și poezia se prăvălește peste gânduri, ca ploaia cu franjurii strălucitori din cerul înalt, pe care parcă-l auzim apropiindu-se și... începe rugăciunea de seară.
Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan
Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună
Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu
Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică
Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică
Tentația reprezentării simbolice a Învierii -Nicușor Nacu
Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea
Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună
Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader
Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene
Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru
Servit cu îngeri sau demoni
„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu
Un loc de cinste în ceruri
Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv