Căutând cu băgare de seamă la vremurile pe care le trăim, cunoscătorii proorociilor recunosc semnele prevestite.
Cei care au doar “ din fire” închegate ideile despre Bine si Rău constată cu dureroasă uimire o totală răsturnare a valorilor și haosul nebuniilor scăpate de sub control. Iar restul, marea masă, cei care nu-și pun întrebări, din neștiință sau din comoditate, savurează idea de libertate – libertatea de-a face fiecare ce vrea! – la cote de ignoranță și inconștiență demne de tot plânsul.
citește articolul
„Întâlnirea din prezent dă întregul rost al sărbătorii”.
În excelentul său studiu despre relatările Evangheliilor cu privire la începuturile pământeşti ale lui Iisus[1], precum şi în rezumatul său mai scurt al aceluiaşi material[2], Raymond Brown demonstrează că scopul Naraţiunilor Copilăriei nu este biografic; ele nu încearcă să ofere o istorie a originilor pământeşti ale lui Iisus. Mai degrabă, ele prezintă un mesaj, acela al întregii Evanghelii, în miniatură: anunţarea Veştii Bune, acceptarea acesteia de către discipoli şi respingerea de cea mai mare parte a Israelului, extinderea sa în lumea păgână. Nu este povestea copilului Iisus în Betleem, ci semnificaţia lui Hristos pentru omenire în epoca Bisericii post-Cincizecime este cea care se află în spatele naraţiunilor.
citește articolul
Orchestra România-Moldova la Young Euro Classic Festival Berlin
„Diversitate”. Acesta este cuvântul de bază în cadrul Young Euro Classic Festival Berlin, festivalul celor mai bune orchestre de tineret din lume, aflat anul acesta la cea de-a XVII-a ediţie. Sub motto-ul sugestiv „Hier spielt die Zukunft” (trad. Aici se desfăşoară/ se joacă/ cântă viitorul), între 17 august şi 3 septembrie s-au reunit în capitala Germaniei aproximativ 1500 de tineri muzicieni din Europa, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, care au concertat în faţa unui public estimat în total la 25 de mii de spectatori.
citește articolul
Jocul Pokemon Go, lansat pe 6 iulie, a luat cu asalt topurile de profil din întreaga lume, trimițând jucătorii să colinde străzile orașelor în căutarea maimuțoilor animați. Însă, spre surprinderea unora, jocul care îmbină animația cu realitatea augmentată, i-a făcut pe unii să ajungă chiar și prin biserici în căutarea pokemonilor. Și deja lucrul acesta a făcut să sară scântei.
Compania Nintendo pare să fi dat prima mare lovitură după mai mulți ani de criză. În doar câteva zile de la lansare, jocul Pokemon Go a devenit deja viral, internetul fiind plin de filmulețe făcute de jucători cu victoriile lor virtuale, dar și de internauți care parodiază tot ce îi enervează la ceea ce pare să fi devenit un fenomen online. Milioane de posesori de smartphone din întreaga lume și-au pornit GPS-ul, aplicația Pokemon Go și camera foto a telefonului și au pornit în căutarea monstruleților colorați. Aplicația îmbină realitatea cu ficțiunea și, prin simplitatea ei, provoacă dependență. Unii jucători au intrat în necazuri destul de serioase din cauza acesteia.
citește articolul