“Nu suntem şi nu am fost la remorca niciunui partid!” (Coaliția pentru Familie)
Inițiativa de schimbare a articolului 48 din Constituția României (”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie…” în loc de ”…între soți”) a inflamat spiritele și a încins mass-media și rețelele de socializare. Pretinșii ”formatori de opinie” și numeroșii postaci cu carte puțină și răutate multă au scornit tot felul de nerozii și invective la adresa inițiatorilor, giranților și susținătorilor. Cea mai invocată și cea mai perfidă intoxicare este presupusa cârdășie dintre PSD și BOR. Câteva precizări pe seama acestui subiect:
citește articolul
Ingrediente (pentru 4 pers): 4 cotlete, sare, piper negru măcinat, făină, ulei pentru prăjit, 24 măsline negre fără sâmburi, 4 linguri busuioc proaspăt tocat.
Pentru sos: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă verde tocată mărunt, 4 căței de usturoi pisați, 800 g. de roșii decojite din conservă cu zeamă cu tot, 2 linguri bulion, 6 frunzulițe de busuioc sau salvie tocate mărunt, sare, piper negru măcinat.
citește articolul
Cum scopul vieții creștinului este sfințenia, iar educația, potrivit Sfântului Ioan Hrisostom, este „cuminecătura sfințeniei”, se înțelege câtă responsabilitate au părinții în formarea și instruirea copiilor. Educația începe în pântecele mamei, căci embrionul primește stimulii celei însărcinate și aceasta determină într-o mare măsură starea sa emoțională, sufletească. Ne propunem să ne apropiem cu mai multă atenție asupra acestei influențe care poate marca pe viață atitudinea, comportamentul copilului și al tânărului de mai târziu.
Micuțul ”vorbește” încă din pântece!
citește articolul
“Fericirea depinde de noi!” (Aristotel)
Dacă uneori eşti stresat, dar nu reuşeşti să descoperi cauza, uită-te în jur! Este foarte probabil ca cineva din familie sau din grupul de prieteni să te fi “molipsit”de stres.
citește articolul