• Suntem în 2018. Simţiţi că este anul Centenarului Marii Uniri din 1918? Nu, dar cu siguranţă ştiţi că sunteţi în România, încă unită, parţial, în graniţele istorice.
• Doar Biserica Ortodoxă Română ştie, şi în fapte, nu numai în vorbe, că aniversăm un secol de la înfăptuirea Miracolului.
citește articolul
Societatea românească suferă. La tot pasul și în toate împrejurările, la toate nivelurile și în toate domeniile nedreptatea, nefirescul, absurdul par să se fi instalat mai confortabil ca niciodată. Degeaba protestează magistrații și vociferează strada.
Guvernul Doamnei Dăncilă, al treilea instalat pe parcursul unui singur an, cu miniștri mai docili față de președintele de partid – în caz contrar căzând în dizgrație peste maxim șase luni - va rescrie foarte curând legile justiției. Vor fi astfel ușurate pedepsele pentru corupție, se vor clasa o mulțime de dosare, iar DNA-ul va rămâne fără obiect de activitate.
citește articolul
- 15 IANUARIE – zi cu ...„sărbătoare-şablon”, în plan cultural şi ideologic.
- Despre uriaşul GÂNDITOR POLITIC al Naţiei Române, nimic! Doar Mihail Eminescu poetul, poetul, poetul, poetul...
- După apariţia perfidei Legi 217/2015 pentru incriminarea (penală!) a personalităţilor culturii române, chiar şi „sărbătoarea-şablon” a intrat în lichidare!
- Poporului român i se interzice – în continuarea directivelor regimului comunist – accesul la miezul operei politice a celui mai puternic creier şi celei mai strălucite minţi de român (conform unor evaluări interbelice).
- Acest „miez” este GÂNDIREA BIOPOLITICĂ. E fapt sesizat ştiinţific de medicul Gheorghe Vornica în teza sa de doctorat în Medicină (susţinută şi publicată, în 1942, la Cluj) – o lucrare căutată cu lumânarea de politrucii comunişti şi distrusă prin ardere.
Teribila teză de doctorat a fost reeditată în anul 2001 de către „Liga pentru Apărarea Adevărului Istoric” şi „Asociaţia Preşedinţilor Studenţimii Române 1920-1948” (Editura şi Tipografia „Crater” – ISBN 973 – 0 – 01079 – X), cu titlul „BIOPOLITICA EMINESCIANĂ”. Din acest volum, cu un tiraj foarte mic şi refuzat de Ministerul Culturii, aflăm că „îndrumătorul lucrării şi preşedintele comisiei a fost prof. dr. Iuliu Moldovan (1880-1966), titularul Institutului de Igienă al Facultăţii de Medicină Cluj-Napoca”.
citește articolul
Pe muntele Athlibis trăia un mare isihast şi într-o zi au venit peste el hoţii. Bătrânul a strigat, vecinii l-au auzit, i-au prins pe hoţi şi i-au trimis la guvernator, iar acesta i-a întemniţat. Atunci fraţii s-au întristat, zicându-şi: ,,Din cauza noastră au fost predaţi’’. S-au sculat, s-au dus la avva Pimen şi i-au povestit totul. El i-a scris bătrânului [isihast] următoarele: ,,Gândeşte-te unde a fost prima trădare şi o vei vedea şi pe a doua. Căci dacă nu ai fi trădat mai întâi bunurile lăuntrice, nu ai fi făcut nici a doua trădare’’. Ascultând scrisoarea avvei Pimen – care era renumit în tot ţinutul, deşi nu ieşea din chilia sa – bătrânul s-a sculat, s-a dus în oraş, i-a scos pe toţi hoţii din închisoare şi i-a eliberat de faţă cu toată lumea.