Din această zi, din această oră, din acest minut să-L iubim pe Dumnezeu mai presus de toate!
Depinde de fiecare dintre noi dacă, de-a lungul vieţii, avem nevoie de un timp mai mare sau mai mic, ca să înţelegem că existenţa noastră este un dar al iubirii lui Dumnezeu, o minune a Creaţiei, în totalitatea ei, în unitatea şi totodată diversitatea lumii- coincidentia oppositorum, în sensul celor scrise de Heraclit: “cele opuse se acordă şi din cele discordante rezultă cea mai frumoasă armonie”.
citește articolul
Într-o oarecare măsură şi haina apropie omul de Dumnezeu.
Ascult povestea unei tinere, proaspăt întoarsă de la studii, posesoarea unui CV impresionant şi selectată la o companie respectabilă: angajaţii la această instituţie, spune fata, sunt obligaţi la o ţinută decentă. Nimic rău, îmi zic în sinea mea....Şi aflu că “decentă” înseamnă: sacou, cămaşă albă, fustă neagră care să acopere genunchiul, fără bijuterii, fără nasturi metalici sau catarame, pantofi negri, simpli cu toc mediu. Fără parfumuri şi farduri stridente. Încântată de a fi salariată la o firmă cu prestanţă, fata găseşte că e firesc să respecte – fără comentarii, astfel de cerinţe. Ba chiar cu oarecare mândrie.
citește articolul
Arheologi israelieni și americani cred că au găsit locul unde s-a născut și a trăit apostolul Petru și alți doi apostoli care l-au însoțit pe Iisus pe malul lacului Tiberiada, în regiunea de nord a Israelului, a precizat un membru al echipei de cercetare pentru AFP, luni.
Mordehai Aviam de la Kinneret College, un institut universitar situat pe malul lacului Tiberiada, crede că cele două campanii de săpături pe care le-a realizat împreună cu colegii americani au dus la descoperirea localității romane antice Julias. Potrivit istoricului roman Iosif Flavius, Julias a fost construită în jurul anului 30 pe ruinele așezării Betsaida, un sat de pescari de pe malul lacului Tiberiada, unde, potrivit Evangheliilor, Petru, fratele lui, Andrei, și Filip, trei dintre cei 12 apostoli, s-au născut și au trăit.
citește articolul
Arheologii au descoperit, lângă Ierusalimul vechi, un mozaic care datează de acum 1.500 de ani, din era bizantină, a anunțat miercuri Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA), informează agenția DPA.
Pardoseala din mozaic de 1 metru și 80 de centimetri conține o inscripție care aduce laude împăratului Iustinian I.
citește articolul