Drăguță, zâmbitoare și modestă, așa am descoperit-o pe Alina Rotaru încă de la prima noastră întâlnire, la celebra competiție de atletism ISTAF pe Olympiastadion Berlin, în septembrie 2016. Am păstrat de atunci legătura și am ajuns să cunosc în ea un om de valoare, corect și muncitor, preocupat de a se desăvârși pe calea aleasă și fără teama de a-și atinge limitele, în drumul spre autodepășire. Multipla campioană națională a României la săritura în lungime, legitimată în prezent la CSM București, se antrenează de trei ani în Germania, la Stuttgart, și a reușit anul acesta cea mai mare performanță a carierei până la ora actuală – medalia de aur la Campionatul Mondial Universitar de la Taipei. Printre multiplele conferințe de presă, invitațiile la emisiuni radio și TV, evenimente de gală și alte întâlniri obligatorii ce au urmat revenirii campioanei în țară, Alina și-a făcut timp să ne răspundă și nouă la câteva întrebări. Am stat de vorbă cu medalia la vedere, am povestit și ne-am simțit foarte bine în preajma unei tinere cu care România este datoare să se mândrească.
citește articolul
Preacurată Doamnă şi Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, primeşte această smerită rugăciune de la noi, păcătoşii tăi robi, la preaslăvita naştere a ta, ceea ce ai fost aleasă dintre toate neamurile şi te-ai arătat mai înaltă decât toate făpturile cereşti şi pământeşti. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor şi prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu şi ne-am învrednicit de sfântul Trup şi de preacuratul Lui Sânge. Nu înceta, Preasfântă Stăpână, să te rogi pentru robii tăi nevrednici ca să ne izbăvim de sfatul celui înşelător, de toată primejdia, nevoia şi ispita. Însoţeşte-ne totdeauna cu rugăciunile tale, păzindu-ne pe noi neosândiţi la înfricoşătoarea Judecată a Fiului Tău. Ca prin ocrotirea şi ajutorul tău fiind mântuiţi, slavă, laudă, mulţumire şi închinare să aducem Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!
Drumul spre ordinea interioară
În plin august torid, sfântul radia o răcoare mistică pe care o puteai simţi aproape trupeşte.
citește articolul
Din această zi, din această oră, din acest minut să-L iubim pe Dumnezeu mai presus de toate!
Depinde de fiecare dintre noi dacă, de-a lungul vieţii, avem nevoie de un timp mai mare sau mai mic, ca să înţelegem că existenţa noastră este un dar al iubirii lui Dumnezeu, o minune a Creaţiei, în totalitatea ei, în unitatea şi totodată diversitatea lumii- coincidentia oppositorum, în sensul celor scrise de Heraclit: “cele opuse se acordă şi din cele discordante rezultă cea mai frumoasă armonie”.
citește articolul