Ulterior, şi comisarii OPC au avut parte de acelaşi tratament / Ce SANCŢIUNE a primit magazinul
Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară. UPDATE: Totodată, s-a autosesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar mai mulţi Comisari OPC Braşov au avut parte de acelaşi tratament la magazin.
citește articolul
"Sunt scandalizat de magazinele Lidl care, pentru a vinde produse grecești, șterg de pe fotografiile cu Grecia o parte din peisajul și cultura acesteia ", ne-a scris Antoine, marți seara, pe site. "Vă las să vedeți fotografiile ", a adăugat el. Prima fotografie ne arată unul dintre cele mai frumoase peisaje din Grecia, aproape emblematic. Nu vorbim despre Acropolele din Atena ci de o bisericuță ortodoxă cu cupolele de un albastru intens care contrastează cu albul zidurilor sale și care se ridică pe o faleză din insula Santorini, o adevărată bijuterie a Mediteranei.
Este peisajul care a fost ales pentru a ilustra ambalajele din gama de produse grecești ERIDANOUS "Original Greek Product" ("Produs grecesc original"). Moussaka, iaurt, fistic sau chiar feta sunt vândute la Lidl cu această marcă și cu fotografia frumoasei biserici ortodoxe cu cupolele sale de un albastru intens. Dar un mic detaliu l-a indignat pe Antoine. Pe toate aceste ambalaje, așa cum ne arată într-o a doua imagine în care a încercuit toate acoperișurile, crucile au dispărut. Au fost șterse.
citește articolul
Este bine să ne reamintim, din când în când măcar, de îngerul nostru, pe care îl numim păzitor. Şi este bine să facem acest lucru pentru a nu uita ca nu suntem singuri şi că grija lui Dumnezeu ne însoţeşte încă înainte de a ne naşte. Dumnezeu ne-a dat suflet, adică viaţă fără de sfârşit, apoi ne-a dat viaţă, adică trup pieritor, dar ne-a rânduit şi o pavăză, pe îngerul păzitor. Trebuie să ştim că misiunea expresă a acestui înger este de a ne fi aliat în lupta cu tot ceea ce, văzut sau nevăzut, ne e potrivnic în calea spre Dumnezeu. Cum se manifestă în viaţa de zi cu zi îngerul păzitor? Şi cum putem simţi prezenţa îngerului lui Dumnezeu atât de aproape de noi în viaţa noastră obişnuită, cu probleme de serviciu, în familie etc.? Primul răspuns este: prin toate gândurile şi intenţiile bune, prin imboldul nostru firesc de a face binele. Dumnezeu ne inspiră binele în viaţa noastră prin îngerul personal. Iată importanţa gândului cel bun, cel care mijloceşte fapta cea bună. Îngerul personal, dar şi ceilalţi îngeri, slujesc cu bucurie pe Dumnezeu, fiind mediu de comunicare între Dumnezeu şi oameni. Fapta noastră bună răsună şi în ceruri, după cum fapta noastră rea întristează cerul. Cerul sau cerurile nu înseamnă un gol imens între noi, oamenii, şi Dumnezeu cel prea înalt şi îndepărtat, ci cerul este plin de îngeri, de mii şi mii de îngeri. Toţi aceşti îngeri îl slujesc pe Dumnezeu, fiecare după misiunea lui, dar toţi dau slavă lui Dumnezeu prin ceea ce fac. Faptele noastre cele mai mărunte, bune sau rele, răsună în ceruri mai putenic decât aici, la birou sau oriunde suntem. Gândurile noastre bune participă şi ele, prin mijlocire îngerească, la slava lui Dumnezeu.
Îngerul fiecăruia marchează permanenţa prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră şi este cel care adună toate faptele noastre bune spre a depune mărturie la judecata noastră. El este şi memoria noastră completă. Prin îngerul personal Dumnezeu este acolo unde mergem noi şi ştie în permanenţă ceea ce facem. Cele bune sau cele rele pe care le săvârşim au imediat ecou în cer. Fapta cea bună este imediat simţită de ceilalţi oameni şi ea aduce cu sine alte fapte bune. Bucuria nu poate fi trăită autentic de unul singur, ci ea întotdeauna presupune însoţire, prezenţa celuilalt, şi astfel, prin împărtăşirea bucuriei, sporeşte propria noastră bucurie.
citește articolul
Documente de o inegalabilă valoare au fost descoperite recent în Biblioteca Mănăstirii Sfânta Ecaterina, aflată la poalele Muntelui Sinai, în nor-estul Egiptului. Manuscrisele în cauză au fost prezentate presei de către autoritățile egiptene. „Preoții ne-au contactat, pentru a ne spune că au descoperit manuscrisele în timpul renovării bibliotecii. Acestea sunt texte medicale, iar ele sunt importante, întrucât au fost folosite de nenumărate ori", a subliniat Khaled al-Anani, Ministrul egiptean al Antichităților. Unele texte ale acestor manuscrise care datează din secolele V-VI sunt texte medicale, fragmente ale unor cercetări care îi aparţin medicului grec Hipocrate. „Partea superioară a acestor manuscrise include texte arabe ale Evangheliilor, iar partea inferioară, mai veche cu un secol şi jumătate, include texte medicale ale celebrului medic grec Hipocrate" - a spus Arhiepiscopul Damianos de Sinai, Pharan și Rait. Biblioteca Mănăstirii Sfânta Ecaterina din Sinai găzduieşte peste 8000 de manuscrise şi de cărţi religioase vechi, ocupând locul al doilea, după cea a Vaticanului. Hipocrat s-a născut în anul 460 înainte de Hristos, pe insula Cos, decedând în anul 370 înainte de Hristos, în localitatea Larissa din Tessalia. Acesta a fost cel mai vestit medic al Greciei antice și este considerat părintele medicinei. (LOnews.ro)