În timp ce omul nu se mai „ocupă” cu Dumnezeu decât din când în când, pentru Dumnezeu, Omul este mereu o preocupare, o prioritate. Când omul urcă la Dumnezeu, Dumnezeu coboară la om. Important e ca omul să urce pe scara aceea pe care va ști că Dumnezeu va coborî, că se va întâlni cu El nu ca pe stradă, ca între doi trecători grăbiți dându-și binețe din mers. Întâlnirea cu Dumnezeu nu e așa: „Ce mai faci Doamne, mă bucur că ne-am întâlnit, îmi pare rău că nu pot sta mai mult, mă grăbesc, plec, la revedere, poate ne mai vedem pe la biserică, pe la vreun hram, sfințire, etc…”; nu e grabă, ci e popas duhovnicesc.
Perpetuând greșelile ne vom pustii sufletele
Omul din greşeli învaţă şi vorba românului: cât trăieşti, greşeşti! Sau nu era aşa? Chiar şi puţin modificată, zicala a devenit corolarul vieţii creştinilor de duzină, care nu se ridică câtuşi de puţin la ştacheta ridicată pe pământ de însuşi Iisus Hristos. În ciuda sfatului său „Învățați de la mine, că sunt blând și smerit cu inima” (Matei 11, 19), stăruim cu îndârjire în aceleași greșeli.
citește articolul
“Lăsaţi copiii să vină la Mine!” (Marcu 10, 14)
“Copilăria este cadoul ce ni-l face viaţa pentru tot ce vom avea de îndurat.” (Horaţiu Mălăele)
citește articolul
Un grup de 12 delfini au scos la țărmul mării o icoană a Maicii Domnului, în fața privirii uimite a oamenilor care se aflau pe plajă. Delfiniis-au apropiat de ţărm, au împins un obiect, apoi au înotat înapoi către mare. Iniţial nimeni din cei prezenţi nu a dat importanţă evenimentului, neinteresându-se ce fel de obiect au adus delfinii la ţărm. Acel obiect la prima vedere părea o bucată de lemn vechi. Evenimentul a fost dat publicității de un colonel al armatei ruse și de soția lui, care au văzut cum delfinii înoată foarte aproape de țărm și că aduc spre plajă un obiect. Când delfinii s-au îndepărtat de țărm, cei doi soți s-au apropiat de locul acela, unde au găsit obiectul acoperit cu nămol. Îndepărtând nămolul, cei doi soţi au constatat că era vorba despre o icoană a Maicii Domnului. Nimeni nu știe cum a ajuns icoana în Marea Neagră, după inexplicabil rămâne modul cum au transportat-o delfinii până pe litoral. Remarcabil faptul că nu au fost 2 sau 5 delfini, ci 12, exact după numărul Apostolilor. Icoana a fost dusă de cei doi soţi la Patriarhia din Moscova. (aparatorul.md).