Ce suntem și ce avemFizician dr. Sabina Ene 10.12.2021

Sunt lucruri și fapte care se dăruiesc și altele care se primesc.  Le înfăptuim gândind bunătatea în lumină și dragoste și reciproc.  Nu totul se schimbă însă odată  cu  trecerea timpului,  ci numai în amintire… Și noi suntem atenți să ne înțelegem identitatea în fiecare moment.

”Se intră în rai și astăzi!”

citește articolul


PANDEMIE, ADICŢII ŞI ALTE MALADII – văzute prin ochiiSfinţilor PărinţiSilviu Alupei 22.10.2021

Mediatizăm o încercare excepţională, salutară (de pionierat) a unui reputat cleric-universitar de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti de a problematiza şi actualiza elemente de doctrină evanghelică şi patristică la început de Mileniu III, pentru viaţa creştinului (şi din Vestul capitalismului, şi din Estul post-comunismului), marcată de „era pandemismului”.

Părintele prof.univ. Emanoil Băbuş (dascăl de „Istoria Bisericii Universale” şi preot la Biserica „Sf. Ilie-Gorgani” din Capitală) a trecut printr-un „RMN de 10 Tesla” (!) sufletul „omului digital”, confruntat cu „Marea Resetare Tehnologică”, cu „Pandemia COVID-19”, cu „noua normalitate”...

citește articolul


”Ca să nu stăpânească dușmanul!”14.10.2021

Mai mulți bătrâni s-au dus, odată, la avva Pimen. Unii dintre apropiații avvei avea un copil cu fața întoarsă în spate, prin lucrarea diavolului. Tatăl, văzând mulțimea aceea de bătrâni, și-a luat copilul afară din mănăstire, s-a așezat și a început să plângă. Tocmai atunci s-a întâmplat să iasă un bătrân și, văzându-l, l-a întrebat: „De ce plângi, omule?”. El a zis: „Sunt rudă cu avva Pimen și, iată, copilul meu a fost lovit de această năpastă, dar când am vrut să-l ducem în fața bătrânului ne-a cuprins frica, pentru că el nu vrea să ne vadă. Dacă află că sunt aici, trimite pe cineva și mă gonește. Eu, știind de sosirea voastră, am îndrăznit să vin. Avva, fie-ți milă de mine, ia copilul acesta înăuntru și rugați-vă pentru el”. Bătrânul, a luat copilul, a intrat cu el în mănăstire și s-a purtat cu înțelepciune: nu l-a dus îndată la avva Pimen, ci a început cu cel mai mic dintre frați, zicând: „Faceți semnul crucii peste copil”. La sfârșit, după ce toți, pe rând, i-au făcut semnul crucii, l-a adus și la avva Pimen, dar el n-a vrut să se apropie. Toți l-au rugat, zicându-i: „Fă și tu ca noi, părinte”. Suspinând, s-a ridicat și s-a rugat: „Dumnezeule, vindecă făptura Ta, ca să nu fie stăpânită de dușman”. După ce i-a făcut semnul crucii, copilul s-a vindecat îndată și i l-au dat sănătos tatălui său.

citește articolul


Vremurile de START-PARUSIE în predicile lui Nil DorobanţuSilviu Alupei 13.10.2021

-        Pofeţiile martirului anticomunist Nil DOROBANŢU (1920-1977) se adeveresc pe an ce trece, pe zi ce trece!

-        Încă un sac de manuscrise – redactate cu litere de... sânge, în amară prigoană, sub regimul NKVD-KGB-Securitate-PCR – au fost recent tipărite la Editura „Floarea de april” (2021) de Asociaţia Nicolae D. (Nil) Dorobanţu (www.nildorobantu.ro).

citește articolul

A apărut nr. 222-228 martie - septembrie 2024

Din sumar:

Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu

Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Tentația reprezentării simbolice a Învierii  -Nicușor Nacu

Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader

Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene

Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru

Servit cu îngeri sau demoni

„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu

Un loc de cinste în ceruri

Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv

PARTENERI