Acizii grași omega-3 reprezintă una dintre cele mai studiate categorii de nutrienți, mai ales datorită beneficiilor pe care le au asupra organismului uman. Literatura de specialitate asociază consumul de acizi grași omega-3 cu efectele pozitive asupra sistemului cardiovascular, imunitar sau nervos, dar și cu scăderea proceselor inflamatoare în diferite patologii autoimune. Astfel, acizii grași omega-3 intervin într-o serie de reacții biochimice esențiale, contribuind la menținerea stării de sănătate.
O inimă mai bună
citește articolul
”Timpul impregnat de har își lasă amprenta în văzduh și în suflete.”
citește articolul
”Furtuna pregătește cerul senin”
Chiar dacă pentru cei mai mulți pare că ne prăbușim, chiar dacă pentru cei mai mulți pare că acesta este începutul sfârșitului, chiar dacă pentru cei mai mulți pare că viețile noastre s-au schimbat radical și nu în bine, aceasta este oportunitatea de care aveam nevoie pentru a vedea, pentru prima dată totul clar și a fi recunoscători.
citește articolul
În ziua de Paşti a anului 1453, ziua în care toţi creştinii sărbătoreau învingerea morţii şi eliberarea din iad, unul dintre părinţii mănăstirii Peşterii, cuviosul şi virtuosul ieromonah Dionisie Stepa, a intrat în peştera cuviosului Antonie ca să tămâieze cinstitele moaşte ale sfinţilor părinţilor adormiţi. Îl urmau şi câţiva fraţi cu lumânări aprinse. Când ajunse în locul unde fusese vechea trapeză a monahilor de la peşteri, fericitul Dionisie tămâie sfintele moaşte şi spuse cu voce tare: „Sfinţi părinţi şi fraţi! Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul ca să ne bucurăm într-însa! Hristos a înviat!” În aceeaşi clipă - o minune! – toate moaştele şi-au ridicat încet capetele şi au răspuns cu o voce puternică, cerească: „Adevărat a înviat!”
citește articolul