Motto: “Cum să poruncească, pe alţii să-ndrume, cel ce nu-i stăpân nici măcar pre sine?” (Ieroschimonahul Daniil Sandu Tudor – “Hrisovul clipelor”, în vol.“Versuri, cugetări, eseuri”, Ed. Basilica, 2017)
De aproape 30 de ani, aluatul politic românesc se străduie să dospească formule şi formaţiuni politice care să încerce să conducă Ţara. Dar nu a apărut nici una care să îl aibă în centru pe Hristos şi Adevărul lui, singurul. Sunt convins că aceasta, lipsa credinţei, este blestemul care îi îngenunchează pe politicienii români, indiferent de culoare politică sau ierarhie. Grav este că blestemul lor pare să ne îngenuncheze şi pe cei mai mulţi dintre noi. S-au poate ne-a îngenuncheat deja şi nu ne mai putem da seama.
citește articolul
“Să ne rugăm ca să trăim cu Înțelepciune, Dreptate și Cucernicie.” (pr.prof. univ.Vasile Gordon)
Aseară m-am întors de la Mănăstirea V. și e pentru prima dată când Maica D. m-a îndemnat să ne rugăm pentru ea! Într-adevăr, sănătatea ei șchioapătă. Din acest motiv am simțit că se apropie momentul… să preluăm… ștafeta.
citește articolul
La nouă luni după restaurarea Sfântului Mormânt din Ierusalim, eventualele îndoieli care mai planau asupra Mormântului lui Hristos, situat în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, au dispărut. Până la această oră, dovezile arheologice din jurul acestui Mormânt ajutaseră la o datare a acestuia la sfârșitul secolului al XI-lea, odată cu primele cruciade. Însă oamenii de știință au reușit să analizeze mai nou unele mostre de mortar, care indică existența Mormântului în secolul al IV-lea după Hristos. Potrivit National Geographic, care a transmis această nouă descoperire, rezultatele vor fi publicate în curând în Jurnalul Științelor Arheolo gice.Studiul recent a devenit posibil cu ocazia restaurării Sfântului Mormânt efectuată anul trecut, la două secole după ultima renovare, din 1810. Odată cu ridicarea primei plăci, care proteja lespedea pe care a fost așezat trupul răstignit al lui Hristos, pentru doar trei zile, oamenii de știință au fost surprinși să descopere o a doua placă, pe care se afla o cruce gravată, de a carei existență, aparent, toată lumea uitase. Mai multe eșantioane din mortarul care fixase această placă au fost luate și analizate în ultimele luni, de două laboratoare independente, prin tehnologia OSL (Luminescență Stimulată Optic), care permite determinarea datei realizării unui material în funcție de cea mai recentă expunere a sa la lumină. Drept urmare, această placă inferioară a fost cimentată la mijlocul secolului al IV-lea, când Imperiul Roman începea să se încreștineze, pe vremea împăratului Constantin I. Potrivit istoricilor, aceasta ar fi dovadă fizică primului altar din vremea romană construit pe vechiul Mormânt. (lonews)
Foto: New York Times
2018 -Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Aul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918
• Prin această Proclamaţie solemnă de la 1 ianuarie 2018, Biserica Ortodoxă Română a pus sigiliul de CREDINŢĂ CREŞTINĂ şi de SÂNGE de EROI peste Centenarul ROMÂNIEI UNITE .
citește articolul