Vreţi să fiţi mai sănătoşi? Preparaţi pâinea în casă!
Dospirea aluatului unei pâini este rezultatul unor reacții chimice la care contribuie bacteriile și enzimele din maia și din aer precum și mineralele din sare.
Maiaua este un produs din făină și apă ce fermentează îndelung cu ajutorul unor bacterii numite Lactobacillus care consumă zahăr și formează gaze de dioxid de carbon și hidrogen. Maiaua este saracă în drojdie (spre deosebire de drojdia comercială – foarte concentrată), astfel timpul necesar dospirii este mult mai lung. Gustul pâinii cu maia este ușor acru şi are o aromă distinctă, lucru datorat prezenței acizilor lactic și acetic produși de lactobacili.
citește articolul
Volumul „Parabolele lui Iisus”, o provocare pentru cei s-au închis în propria întunecime.
Prima mea întâlnire cu scrierile domnului Andrei Pleșu a fost una specială. Pot spune că a avut loc la timpul potrivit, atunci când aveam mai mare nevoie de o deschidere, de un răspuns la o întrebare ce-mi măcina interiorul de foarte multă vreme. I-am descoperit cartea ce îi arată întreaga măiestrie. Este vorba despre ’’Parabolele lui Iisus’’. Din punctul meu de vedere, această creație face parte din marile opere de referință ce țin de găsirea propriului drum, de crearea eului ideal la care oricine aspiră, de autorealizare și autodesăvârșire, de rolul important pe care mentorul îl are în pregătirea discipolului.
citește articolul
Doamne, nu-mi săpa mormântul
Până nu-Ți primesc cuvântul!
citește articolul