Plăcintă cu carne Valentina Georgescu 14.08.2020

Ingrediente:

  • 800 g carne tocată de pui (pulpă) / porc / vită (în funcție de preferințe);
  • 2 morcovi mari (dați prin răzătoarea mică);
  • 2 cepe (tocate mărunt);
  • 4 căței de usturoi (pisati în mojar);
  • 3 roșii mari (blendate / tocate mărunt);
  • 3 linguri de boia de ardei dulce;
  • sare (după gust);
  • 1 linguriță de piper;
  • 1 legătură de pătrunjel (tocat mărunt);
  • 1 lingură de chimion;
  • 1 aluat de foietaj (pe care îl decongelăm înainte);
  • 5 linguri de ulei;
  • 3 ouă (bătute);
  • 1 ou bătut (pentru ungerea aluatului)

citește articolul


”Măcar să plâng puțin!”03.08.2020

Povesteau că avva Sisoe s-a îmbolnăvit. Bătrânii se adunaseră împrejurul său, iar el le vorbea. Îl întreabă: „Ce vezi, avva?”. El zice: „Văd pe unii venind spre mine, iar eu îi rog să mă lase încă puțin, ca să mă pocăiesc”. Unul dintre bătrâni îi zice: „Și dacă te lasă, ai avea putere și acum să faci pocăință?”. Bătrânul îi zice: „Dacă nu pot face, măcar să plâng puțin pentru sufletul meu și-mi ajunge”.


A apărut nr. 222-228 martie - septembrie 2024

Din sumar:

Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu

Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Tentația reprezentării simbolice a Învierii  -Nicușor Nacu

Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader

Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene

Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru

Servit cu îngeri sau demoni

„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu

Un loc de cinste în ceruri

Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv

PARTENERI