Pește cu sos hollandaise03.12.2017
Ingrediente:
1 kg șalău;
Ingrediente:
1 kg șalău;
“Umorul e o forţă; nimic nu uneşte mai bine ca râsul.” (Lev Tolstoi)
M-am gândit să scriu câte ceva despre umorul din ziua de azi şi m-am întristat. Nu ştiu când şi unde s-a pierdut această calitate a românului, de a trece peste situaţii mai puţin plăcute. Umorul nu mai este ce a fost. Teatrul mai păstrează vie flacăra, dar în industria cinematografică şi a televiziunii, acest mecanism defensiv s-a stricat. Băşcălia, hăhăitul au înlocuit ironia, aluzia fină.
Cetățenii Uniunii Europene deranjați de decizia celor de la LIDL de a îndepărta crucile și/sau alte simboluri religioase de pe ambalajele produselor vândute de către acest lanț de magazine nu s-au limitat doar prin a critica atitudinea și gestul făcut de către această companie ci au apelat și la unele forme de protest inedite. În Cehia de pildă, pentru a le da un răspuns ferm de contestare a deciziei de a îndepărta crucile de pe bisericile ortodoxe prezente pe anumite ambalaje, un bărbat din orașul Olomouc s-a prezentat la cumpărături îmbrăcat într-o haină de călugăr și cu un crucifix uriaș în brațe. Însoțit de o femeie îmbrăcată în alb, bărbatul a încărcat un coș de cumpărături cu produse grecești, apoi când au ajuns la casă au decis să plece, spunând că nu au cu ce plăti. Poliția a fost chemată la fața locului însă n-a putut lua nici o măsură legală, pentru că nu fusese comisă nici o infracțiune.
Managerii magazinului din Olomuc însă spun că a fost necesar să cheme poliția pentru că excentricul cuplu de “cumpărători” înfricoșau clienții prezenți în supermarket, potrivit expats.cz.
Nici bulgarii nu au reacționat tocmai într-un mod prea “prietenos” la decizia celor de la Lidl de a îndepărta crucile de pe anumite ambalaje ale produselor vândute de către lanțul lor de magazine. Pe geamul unui supermarket au lipit mai multe afișe dispuse în formă de cruce de culoare neagră, pe care era printat logo-ul firmei, iar deasupra sa o inscripție în limba arabă. Sursa: Glasul.info
Ochiul, fereastra sufletului, o minune a creației lui Dumnezeu
Degenerescența maculară este o afecțiune degenerativă oculară gravă care determină scăderea permanentă și definitivă a vederii oculare. Reprezintă principala cauză de afectare ireversibilă a vederii la persoanele adulte, depășite de 50 de ani și care se manifestă prin perceperea deformată a imaginilor, ca de exemplu liniile drepte sunt văzute curbe sau întrerupte. DM afectează zona de pe retină corespunzătoare de vederea detaliilor și a culorilor, zona denumită maculă, aflată în partea posterioară și centrală a globului ocular.
Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan
Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună
Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu
Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică
Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică
Tentația reprezentării simbolice a Învierii -Nicușor Nacu
Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea
Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună
Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader
Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene
Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru
Servit cu îngeri sau demoni
„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu
Un loc de cinste în ceruri
Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv