În ziua alegerilor11.12.2016

Doamne, Dumnezeul nostru, ascultă această rugăciune a noastră pe care o aducem cu frică şi cutremur pentru ocrotirea ţării noastre şi a celor ce vieţuiesc în ea. Dăruieşte, Doamne, neamului românesc inspiraţia de a-şi alege conducători vrednici, nemincinoşi, nelacomi, credincioşi, cu iubire de neam şi de semeni, care să urmărească nu atât binele lor, cât binele poporului din care s-au ridicat. Nu ne da pe mâna celor vânduţi străinilor, necredincioşi şi demagogi, cărora nu le pasă de suferinţele celor pe care îi conduc, ci doar de propriile dorinţe şi pofte. Dă-ne, Doamne, tuturor, înţelepciunea de a deosebi lumina de întuneric şi adevărul de minciună, ca nu cumva să ne lăsăm păcăliţi de cei care nu Te iubesc nici pe Tine şi nici pe aproapele lor.  Veghează asupra neamului nostru în această zi şi în toate zilele, ca ridicându-l cu mâna Ta cea tare de sub stăpânirea făţărniciei, a răutăţii şi a păcatului, să se îndrepte spre Tine, Cel Ce eşti nădejdea şi bucuria noastră de a fi. Amin!

(adaptată după o rugăciune concepută de părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa)


Postul ne reface sănătatea!Dr. Roxana Constantinescu 11.12.2016

Ne aflăm în postul Crăciunului, care reprezintă primul post din anul bisericesc cu durată de 40 de zile și care pregătește ființa omului pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Acest post, specific anotimpului rece, pregătește organismul pentru intrarea în iarnă, ținând cont de încărcătura alimentară specifică sfârșitului de an, respectiv sedentarismului și temperaturilor scăzute care favorizează îmbolnăvirile.

Semnificația spirituală a postului constă nu numai în abstinența de la mâncare, băutură, ci trebuie să fie o continuă strădanie de a domina cu spiritul și cu voința instinctele, patimile și pornirile inferioare ale trupului. Din punct de vedere religios, postul este o rânduială disciplinară, prin care Biserica îndrumă viața credincioșilor pe căile creștine ale virtuții și cinstirii lui Dumnezeu. Cunoscută drept cea mai veche metodă terapeutică, postul reprezintă o modalitate foarte simplă și la îndemâna oricui de a redeveni mai ușori și mai luminoși, de a ne redobândi sau de a păstra puritatea și libertatea. În loc să vrem să acumulăm cu lăcomie prea mult din toate, învățăm să renunțăm și să fim mai detașați, pentru că înțelegem că exact această tendință instinctuală de a acumula este în realitate ceea ce ne împiedică să fim cu adevărat fericiți și mulțumiți.

citește articolul


Despre ce modele mai vorbim?… Costin Jacob 11.12.2016

Democraţia ca dementocraţie!…

Formula de mai sus este ironică, dar nu fericită pentru că, nu-i aşa?!, noi, românii credem în demo-craţie (luând ca model SUA, UK după Brexit, Belgia care nu semnează tratate cu Canada sau ceeeeeeee?!…) Am vorbit adesea despre aşa ceva!… Încă un motiv autentic să vorbim despre asta după alegerile din Încă Unitele State ale Americii!… Unite cu cine?!… În niciun caz cu realitatea!…

citește articolul


Occidentul, în căutarea Lui HristosGabriela Băducu 08.12.2016

„În Ortodoxie, Dumnezeul cel nevăzut devine văzut prin ochii propriei conștiințe”

„Și zic vouă că mulți de la răsărit și de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov în împărăția cerurilor. Iar fiii împărăției vor fi aruncați în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.” – Matei 8, 11-12. Un text cu un mesaj cutremurător care îi vizează în mod expres pe creștini, proiectând viitorul sumbru al privilegiaților sătui deja de Dumnezeu.

citește articolul

A apărut nr. 222-228 martie - septembrie 2024

Din sumar:

Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu

Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Tentația reprezentării simbolice a Învierii  -Nicușor Nacu

Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader

Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene

Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru

Servit cu îngeri sau demoni

„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu

Un loc de cinste în ceruri

Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv

PARTENERI